Blog door Emtio

ICT-adviseur
Ontwikkelingen
van Emtio

Emtio onderzoekt conformiteit Amerikaanse cloudaanbieders met Nederlandse privacy-wetgeving

11 november 2015, door Tessa Morssinkhof

Emtio heeft in opdracht van APS IT-diensten een onderzoek verricht naar de juridische voorwaarden en privacyverklaringen die Microsoft, Apple en Google hanteren voor de levering van clouddiensten. 

iPhone

Amerikaanse cloudaanbieders

Het gaat met betrekking tot Apple om de toetsing van de op dit moment geldende privacyvoorwaarden van clouddienst “iCloud” aan de huidige privacywetgeving. Ten aanzien van Google is de clouddienst “Apps for Education” onder de loep genomen. “Microsoft Office 365 Online”, “Microsoft Exchange” en “Microsoft Lync Online” zijn eveneens geanalyseerd.

 

Basisonderwijs in Nederland

Doelgroep van het onderzoek was het basisonderwijs in Nederland. Geconcludeerd is dat de standaard voorwaarden en privacyverklaringen niet volledig compliant zijn met Nederlandse privacywetgeving wanneer er via internet een clouddienst wordt aangeschaft. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de mate waarin gegevens worden beschermd, en hoe lang en met welke doel de gegevens worden opgeslagen. Het rapport kunt u downloaden van onze website onder publicaties.

 

Publicatie

Gelet op de ontwikkelingen rondom de Patroit Act en de opvolger daarvan, de Freedom Act, heeft Emtio een addendum gepubliceerd bij het rapport. Ook dit addendum kunt u downloaden van onze website onder publicaties.

Meer weten? Neem contact op