Blog door Emtio

ICT-adviseur
Ontwikkelingen
van Emtio

Patrick Pirson treedt in dienst bij Emtio

3 april 2017, door Joop Schuilenburg

Per 1 april 2017 is Patrick Pirson werkzaam bij Emtio. Patrick is (aanbestedings- en ICT-) jurist (mr.) en heeft een academische achtergrond in informatica. Een waardevolle versterking voor Emtio!

P. Pirson

Opdrachten voor Gemeente Deventer

Direct na zijn indiensttreding voert Patrick onder meer opdrachten uit voor gemeente Deventer. Dat betreft een aanbesteding voor het vernieuwen van de WAN-infrastructuur tussen de deelnemers aan DOWR: Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Het samenwerkingsverband DOWR beschikt over twee datacentra.

Tot eind 2015 waren beide datacentra gesitueerd in Deventer, en redundant verbonden via een glasvezelring in eigen beheer. Vanwege de ingebruikname van het nieuwe stadskantoor van de Gemeente Deventer is één van de twee datacentra van Deventer verhuisd naar Wijhe.

Bij deze verhuizing is tijdelijk een enkelvoudige dark fiber met DWDM-verbinding gelegd tussen MER A (Deventer) en MER B (Wijhe). Omdat er sprake is van een aantal knelpunten besloot gemeente Deventer in DOWR-verband een Europese aanbesteding uit te schrijven. Patrick is als procesbegeleider namens Emtio ingehuurd om de aanbesteding in goede banen te leiden.

Daarnaast is Patrick ingehuurd om voor gemeente Deventer een Europese aanbesteding te begeleiden voor de gunning van een drietal raamovereenkomsten voor de levering van generieke software (waaronder Microsoft), devices (thin clients, mobiele telefoontoestellen, laptops, toetsenborden, beeldschermen en aanverwante zaken zoals bijvoorbeeld kabeltjes) en server, storage en backup systemen. Beide aanbestedingen zullen aan het einde van de zomer 2017 worden afgerond.

Meer weten? Neem contact op