Werken bij Emtio

managementvraagstukken
ICT-sourcing met visie

Vacature: Senior Aanbestedingsadviseur

Vanwege de sterk groeiende vraag naar onze diensten is Emtio op zoek naar nieuwe collega’s! Als ervaren aanbestedingsadviseur zorg je in nauwe samenwerking met je klanten dat de ‘beste’ leveranciers uit de ICT-aanbestedingen naar voren komen. ‘Beste’ betekent: naar tevredenheid van het management, beheerders en eindgebruikers.

Wij zijn gespecialiseerd in de combinatie IT, inkoop/aanbestedingen en recht. We mogen daarom bekende organisaties binnen de publieke sector tot onze klanten rekenen, zoals provincies, gemeenten, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten,  drinkwaterbedrijven, vuilverbrandings- en energiebedrijven, zorgaanbieders of onderwijsinstellingen.

 

Wat ga je doen?

Voor deze opdrachtgevers organiseer en begeleid je geheel zelfstandig aanbestedingsprocedures op het gebied van clouddiensten (IaaS, PaaS, SaaS), complexe bedrijfsvoeringssystemen (ERP, belastingen/waardering, financiën, eHRM/salarisverwerking, zaaksystemen (VTH, Burgerzaken), netwerken (WAN, LAN, internet), hosting, hardware et cetera. Je hebt daarbij vaak de rol van inkoopprojectleider. Je gebruikt jouw specialistische kennis en kunde van aanbestedingsprocedures en ervaring met ICT voor het ontwikkelen van een sourcingstrategie, de daaropvolgende aanbestedingsstrategie, het opstellen van aanbestedingsdocumenten en de procesbegeleiding bij de uitvoering.

Je signaleert ontwikkelingen in het vakgebied en ontwerpt varianten op de aanbestedingspraktijk waar onze klanten optimaal mee worden geholpen.

Als senior adviseur communiceer je op zowel afdelings- als directieniveau. Je bent een volwaardige en overtuigende gesprekspartner voor onze klanten.

 

Over jou

Onze ideale kandidaat beschikt over:

 • Een afgeronde relevante hbo of universitaire opleiding
 • 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van aanbestedingen
 • Een pragmatische benadering van vraagstukken en de vaardigheid om voor meerdere opdrachtgevers te werken
 • Creativiteit om behoeften van klanten op maat in te vullen en niet langs veel bewandelde wegen standaardoplossingen aan te reiken
 • Kennis van best practice binnen het vakgebied zoals ITIL en BiSL
 • Overtuigingskracht en goede adviesvaardigheden

Je kunt onder druk van deadlines presteren en je gaat flexibel maar precies te werk, met oog voor detail. Je bent iemand die zelfstandig kunt werken, plannen en organiseren, zonder dat je de samenwerking met collega’s uit het oog verliest.

 

Wat wij bieden

We bieden je een afwisselende en uitdagende baan bij een kleinschalig en specialistisch adviesbureau.

Als senior aanbestedingsadviseur bij Emtio kun je rekenen op:

 • Een uitstekend salaris
 • Veel ruimte voor ondernemerschap en additionele beloning bij succes
 • Een goede pensioenvoorziening
 • Een leaseauto
 • Ambitieuze collega’s waarmee je op niveau kunt samenwerken
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Een mooie kantoorvoorziening maar ook de mogelijkheid om thuis te werken

Wij geven de voorkeur aan een vast dienstverband, waarbij deeltijds werken tot de mogelijkheden behoort, maar we staan open voor freelance-overeenkomsten. Ons kantoor bevindt zich in Capelle a/d IJssel (Rotterdam) vlakbij de A20. Ons werkgebied betreft heel Nederland.

 

Solliciteren?

Ben jij de aanbestedingsadviseur die wij zoeken? Stuur je Linkedin profiel of een andere profielschets met een korte toelichting naar Joop Schuilenburg: joop.schuilenburg@emtio.nl of connect op LinkedIn via https://www.linkedin.com/in/joopschuilenburg/ en stuur een bericht.

Neem voor meer informatie over de vacature gerust contact op!